Na 20–30 sušenek budete potřebovat

225 g změklého másla
150 g třtinového cukru
35 ml Simple Syrupu nebo sirupu z agáve
1 vejce
350 g hladké mouky
25 g holandského kakaa
3 g soli
3 g čerstvě namletého kardamomu

Na zdobení budete potřebovat

2 bílky
500–600 g moučkového cukru
citronová šťáva (nemusí být)
gelové barvy

Sladké Vánoce
Sladké Vánoce
Zdroj: Smart Press

Jak budete postupovat při výrobě sušenek

1. krok: máslo a cukr

Změklé máslo a cukr vložte do mísy robotu. Nasaďte třecí metlu a nechte zhruba 3 minuty propracovávat střední rychlostí. Následně zašlehejte vejce, aby se s máslem úplně spojilo.

2. krok: přidat mouku

Mouku, kakao, kardamom a sůl prosejte do druhé mísy a promíchejte. Vzniklou směs postupně zapracovávejte do máslové hmoty v robotu. Míchejte jen do té doby, než se všechny suroviny spojí. Jakmile těsto drží pohromadě, vypněte robot a vyklopte těsto na lehce pomoučněný vál. Rukama rychle vypracujte 2–3 bochánky těsta, zabalte je do potravinové fólie a dejte přes noc do ledničky.

3. krok: po odpočinku

Druhý den těsto válejte, vykrajujte a pečte.

4. krok: zdobení

Vymíchejte cukrovou polevu a ke zdobení přizvěte všechny kamarádky, sourozence, babičky i děti.

Recept je z knihy Sladké bary Stáni Mutlové, foto David Turecký, vydalo nakladatelství Smart Press

Kniha Sladké bary
Kniha Sladké bary
Zdroj: Smart Press

Text byl redakčně upraven

S první kuchařkou na téma sladké bary v Česku se z vás hravě stane hvězda velkolepého večírku, dámské jízdy, dětské párty nebo netradičně pojatého Halloweenu! Vybírat můžete z 50 snadných i náročnějších receptů. Autorka poradí, jak sladkosti krok za krokem upéct, jak je nazdobit, a doporučí dekorace na sladký bar. Dokonalé Sladké bary v knize vznikají za pomoci Frezia Fleur, studia, které působí na poli svatebního designu a květinové výzdoby svateb.