Dobré jídlo je požitek, kterému se hned tak nic nevyrovná, a pečení je báječná relaxace plná mnohdy i nečekaného dobrodružství. Koláče, bábovky, buchty, štrúdly, rolády či vdolečky jsou základem naší klasické sladké kuchyně. Recepty na ně se většinou přenášejí z generace na generaci a patří k ceněnému rodinnému stříbru. Na jazyku se rozplývající moučníky v našich krajích už neodmyslitelně patří ke svátečnímu šálku dobré kávy nebo čaje. Navíc doma pečené sladkosti jsou nejspolehlivějším a hlavně tím nejchutnější lékem na bolavou dušičku. Když se něco nepovede, tak co uděláte? No přece si dáte něco sladkého na zub – hned je líp!!! Pokud stále ještě přemýšlíte, jakým nedělním moučníkem překvapit rodinu nebo jakou dobrotou si zpříjemnit víkend, tady máte inspiraci.

1. Makové buchty podle starého rodinného receptu Jany Raráškové

2. Zákusek pro ty, kteří nemohou jíst mouku od paní Kateřiny Černocké

3. Staročeské koláče plněné povidly, mákem i tvarohem paní Miroslavy Rousové

4. Vláčný perník se strouhanými jablky a kokosem paní Mileny Holubové

5. Neodolatelné plněné vdolečky paní Ivety Štampachové 

6. Vychytané šlehačkové rohlíčky paní Jarušky Štoudkové

7. Rychlé kakaovo-tvarohové panda řezy paní Jitky Matějíčkové