Rychlé kokosové kouličky

Co na kokosové kouličky potřebujete

  • 200 g měkkého tvarohu
  • 1 lžíce medu
  • ½ lžičky vanilkové tresti
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 1 šálek loupaných mandlí

Jak při přípravě kokosových kouliček  postupovat

V míse smíchejte tvaroh s medem, vanilkovou trestí  a polovinu kokosu - v případě, že se vám hmota zdá příliš řídká, přidejte víc kokosu. Do středu každé kouličky vtlačte 1 mandli. Nakonec kouličky obalte ve zbylém  kokosu. Obalené kouličky dejte ztuhnout do ledničky.

Rychlé kokosové kouličky
Rychlé kokosové kouličky
Zdroj: archiv La Formaggeria

Lanýžové pralinky z ricotty

Co na lanýžové pralinky potřebujete

  • 200 g másla
  • 140 g cukru
  • 500 g ricotty  
  • 200 g bílé čokolády
  • 150 g strouhaného kokosu

Jak při přípravě lanýžových pralinek postupovat

Máslo a cukr vyšlehejte pěny, přidejte ricottu  La Formaggeria Gran Moravia, najemno nasekanou bílou čokoládu a hrst strouhaného kokosu. Vše pečlivě promíchejte, až vznikne hladká, konzistentní hmota. Nechte ji nejméně na 2 hodiny v lednici vychladit. Potom z hmoty vytvořte kuličky a obalte je ve zbytku kokosu.

Lanýžové pralinky z ricotty
Lanýžové pralinky z ricotty
Zdroj: archiv La Formaggeria

Tvarohové kuličky v čokoládě

Co na tvarohové kuličky potřebujete

  • 100 g čokolády na vaření
  • 540 g  tvarohu 
  • 2- 3 lžíce mléka
  • 100 g sušených meruněk
  • 60 g nasekaných vlašských ořechů

Jak při přípravě tvarohových kuliček postupovat

Do mixéru vložte ořechy, nakrájené sušené meruňky a důkladně rozmixujte dohladka. Jemný tvaroh La Formaggeria Gran Moravia utřete vidličkou, přidejte směs oříšků a meruněk a znovu mixujeme dohladka. Z tvarohové hmoty tvarujte kuličky, které dejte na několik hodin do ledničky vychladit.  Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, přidejte trochu mléka a umíchejte hladkou polevu. Tvarohové kuličky namáčejte v čokoládě a rozležte na mřížku. Nechte ztuhnout.

Tvarohové kuličky v čokoládě
Tvarohové kuličky v čokoládě
Zdroj: archiv La Formaggeria