Vdolečky 1
Vdolečky 1
Zdroj: archiv FTV Prima

Co budeme potřebovat

Na vdolečky

  • ½ kostky droždí
  • mléko
  • 330 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 30 g cukru
  • 1 vejce
  • rozpuštěné sádlo
  • tuk na smažení
  • moučkový cukr na posypání

Na pudinkový krém

  • 300 ml mléka
  • 1 balení pudinku s vanilkovou příchutí
  • 3 lžíce cukru
  • 85 g másla
  • rum
Vdolečky 11
Vdolečky 11
Zdroj: archiv FTV Prima

Jak budeme postupovat

1. krok

Z droždí, trochy cukru a vlažného mléka necháme vzejít kvásek.

Vdolečky 10
Vdolečky 10
Zdroj: archiv FTV Prima

2. krok

Do domácí pekárny nebo kuchyňského robotu nasypeme mouku, osolíme ji, přidáme cukr, jedno celé vejce, přilijeme rozpuštěné sádlo (pozor, nesmí být horké!) a kvásek. Necháme hníst asi 30 minut.

Vdolečky 9
Vdolečky 9
Zdroj: archiv FTV Prima

3. krok

Mezitím si připravíme pudinkový krém. Pudink připravíme podle návodu na obale, ovšem vaříme pouze z 300 ml mléka, abychom získali hustý pudink.

Vdolečky 2
Vdolečky 2
Zdroj: archiv FTV Prima

4. krok

Pudink necháme vychladnout a poté do něj pomocí ručního šlehače vmícháme máslo a trochu rumu.

Vdolečky 8
Vdolečky 8
Zdroj: archiv FTV Prima

5. krok

Vykynuté těsto přemístíme na pomoučený vál a posypeme moukou. Těsto zlehka vyválíme.

Vdolečky 7
Vdolečky 7
Zdroj: archiv FTV Prima

6. krok

Z vyváleného těsta  obrácenou skleničkou vykrajujeme malá kolečka.

Vdolečky 6
Vdolečky 6
Zdroj: archiv FTV Prima

7. krok

V hlubší pánvi rozpálíme tuk a vdolečky smažíme dozlatova, tedy zhruba minutu z každé strany. Necháme je vychladnout.

Vdolečky 5
Vdolečky 5
Zdroj: archiv FTV Prima

8. krok

Vychladlé vdolečky podélně překrojíme tak, že řez nevedeme až úplně dokonce, aby zůstaly obě půlky spojené.

Vdolečky 4
Vdolečky 4
Zdroj: archiv FTV Prima

9. krok

Pudinkovým krémem naplníme cukrářský pytlík a krémem plníme vnitřky vdolečků.

Vdolečky 3
Vdolečky 3
Zdroj: archiv FTV Prima

Hotové vdolečky vyskládáme na talíř a posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!!!