Co budeme potřebovat

  • 750 ml mléka
  • cukr
  • 3 pudinky v prášku s vanilkovou příchutí
  • 2 zakysané smetany
  • 1 želatinový ztužovač na nepečené zákusky
  • sušenky
  • 4 cl tuzemáku
  • 2 smetany na šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 1 vanilinový cukr
  • hořkou čokoládu
Kalamaki 2
Zdroj: archiv FTV Prima

Jak budeme postupovat

1. krok 

Mléko nalijeme do rendlíku, přisypeme cukr a pudinkový prášek a za stálého míchání přivedeme k varu. Uvařený pudink necháme vychladnout.

Kalamaki 3
Zdroj: archiv FTV Prima

2. krok

Vychladlý pudink přendáme do mísy a k němu přidáme obě zakysané smetany a želatinový ztužovač. Ručním šlehačem vyšleháme.

Kalamaki 4
Zdroj: archiv FTV Prima

3. krok

Dno dortové formy vyskládáme libovolnými sušenkami a zalijeme pudinkovým krémem. Povrch pudinkové vrstvy uhladíme stěrkou a poklademe další vrstvou sušenek. Zlehka zakápneme tuzemákem.

Kalamaki 5
Zdroj: archiv FTV Prima

4. krok

Ručním šlehačem vyšleháme šlehačku, do které přidáme jeden ztužovač a vanilinový cukr. Šlehačku naneseme na dort a posypeme hoblinami strouhané hořké čokolády.

Kalamaki 6
Zdroj: archiv FTV Prima

5. krok

Vložíme do lednice a necháme nejméně dvě hodiny ztuhnout.

Kalamaki 7
Zdroj: archiv FTV Prima

Nejlepší je nechat moučník v lednici přes noc – tedy, pokud tam do rána vydrží...