Co budeme potřebovat na jemně pikantní čočkovou polévku

  • červenou čočku
  • čočku
  • bobkové listy
  • sušená rajčata
  • chilli papričku
  • polévkové koření
  • velkou zavařovací sklenici o objemu 1 l
  • lýkový provázek
  • smrkovou větvičku
  • jmenovku a recept
Suroviny na jemně pikantní čočkovou polévku
Suroviny na jemně pikantní čočkovou polévku
Zdroj: archiv FTV Prima

Jak budeme při přípravě jedlé sklenice postupovat

1. krok: nasypeme luštětiny

Do čisté sklenice sypeme ve vrstvách střídavě čočku a zelenou čočku až téměř po horní okraj.

Do sklenice nasypeme luštěniny
Do sklenice nasypeme luštěniny
Zdroj: archiv FTV Prima

2. krok: přidáme zbývající suroviny

Navrch vyskládáme několik sušených rajčat, bobkové listy, zasypeme polévkovým kořením a navrch přidáme jednu chilli papričku.

Do sklenice přidáme chilli papričku
Do sklenice přidáme chilli papričku
Zdroj: archiv FTV Prima

3. krok: sklenici ozdobíme

Sklenici uzavřeme víčkem. Ještě dozdobíme smrkovou větvičkou a mašlí z lýkového provázku.

Sklenici dobře uzavřeme
Sklenici dobře uzavřeme
Zdroj: archiv FTV Prima

4. krok: přidáme jmenovku a recept

Nakonec přidáme jmenovku s krasopisně napsaným lístkem s receptem: „obsah sklenice nasyp do dvou litrů vařící vody s bujonem, dochuť solí a pepřem“. 

Na sklenici dáme jmenovku s receptem
Na sklenici dáme jmenovku s receptem
Zdroj: archiv FTV Prima

Podobně můžeme vytvořit jedlou sklenici například se surovinami na vánoční sušenky s ořechy.