Věděli jste, že oblíbená pochoutka vznikla v Americe před více než 150 lety úplnou náhodou? Traduje se, že jeden nespokojený host v jedné luxusní newyorské restauraci několikrát po sobě vrátil do kuchyně objednané pečené brambory s tím, že jsou moc tlusté. Kuchaře to tak rozčílilo, že brambory nakonec naschvál nakrájel na tenoučké plátky, osmažil je v oleji a osolil. K velkému překvapení všech z nich byl dosud kverulující zákazník nadšený a brambůrky se staly nejprve specialitou místní kuchyně, postupem času pak ohromným hitem po celé Americe.

Vychytaný recept Ládi Hrušky na domácí bramborové chipsy
Vychytaný recept Ládi Hrušky na domácí bramborové chipsy
Zdroj: archiv FTV Prima

Co budeme na domácí bramborové chipsy potřebovat

  • brambory
  • ostrý nůž
  • mikrovlnnou troubu

Jak při přípravě domácích bramborových chipsů postupovat

1. krok: brambory nakrájíme na plátky

Brambory i se slupkou důkladně omyjeme a ostrým nožem nakrájíme na dvoumilimetrové plátky.

Brambory nakrájíme na plátky
Brambory nakrájíme na plátky
Zdroj: archiv FTV Prima

2. krok: brambory dáme do mikrovlnky

Vyskládáme na talíř pěkně jeden plátek vedle druhého a dáme na dvě minuty z každé strany do mikrovlnné trouby.

Brambory rozložíme na talíř
Brambory rozložíme na talíř
Zdroj: archiv FTV Prima